Fantasy Stories
Wat is een scrub of peeling? - Printable Version

+- Fantasy Stories (http://www.freefantasybook.com)
+-- Forum: My Category (/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: My Forum (/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Thread: Wat is een scrub of peeling? (/showthread.php?tid=475)Wat is een scrub of peeling? - manny - 11-17-2014 04:49 PM

Een scrub of peeling is een methode om de huid te reinigen en te verzorgen. Overtollige huidcellen worden verwijderd. Het doel van scrubben of peelen, is een intensieve huidverzorging en het verwijderen van overtollige en dode huidcellen. Een speciale crème met kleine bolvormige deeltjes wordt ingewreven op de huid. In veel gevallen dient een scrub of peeling ter voorbereiding op andere cosmetische behandelingen.

Wat gebeurt er bij een peeling?

Het peelen van de huid werd reeds in het oude Egypte gedaan. In Europa wordt een peeling pas sinds de jaren '60 van de twintigste eeuw gebruikt. Het peelen of scrubben van de huid wordt vooral ingezet om oude huidcellen te verwijderen, waardoor de huid glad aanvoelt en de structuur verbeterd. Ook bereidt het de huid voor op vervolgbehandelingen.

Welke types peeling zijn er?

Er is een onderscheid tussen de oppervlakte peeling, middel-diepe peeling en de diepte peeling. To learn additional information, you can glance at: <a href="http://www.2minutes2book.nl/">therme 2000 aanbieding</a>. To research more, please glance at: <a href="http://www.2minutes2book.nl/">last minute schoonheidsbehandeling</a>. Bij de toepassing van de oppervlakte peeling wordt de bovenste laag van de huid met chemische of mechanische middelen verwijderd. Deze methode, ook wel microdermabrasie genoemd, is de meest gebruikte methode en wordt beschouwd als de klassieke scrub.
Bij een middel-diepe peeling wordt de hoornlaag verwijderd met chemische middelen. Clicking <a href="http://www.2minutes2book.nl/">wellness aanbiedingen</a> probably provides suggestions you can tell your boss. Die methode heeft een langere voorbereidingstijd nodig. Bovendien duurt het ongeveer een week, totdat de huid weer is hersteld.
Bij toepassing van een diepte peeling is er zelfs sprake van verwijdering van de huid tot aan de collageenlaag. Deze methode wordt in Europa nauwelijks gebruikt, omdat de genezing van de huid een aantal weken vereist. De materialen die worden gebruikt voor een mechanische peeling zijn onder andere microvezeldoeken, harde borstels, zeezout, tafelzout, suikerkristallen, zand, koffiedik, klei, perzik- of abrikozenpitten en plastic bolletjes.
Bij een peeling met chemische middelen, gebruikt men meestal fruitzuren zoals glycolzuur en trichloorazijnzuur (TCA). Daarnaast kan het peelen ook worden uitgevoerd met een laser.

Waar wordt de peeling toegepast?

De peeling of scrub wordt aangebracht op de huid met verschillende problemen, zoals donkere vlekken, rimpels, bleke huidteint, verslapte huid, bepaalde vormen van acne, pigmentvlekken, striae, littekens en verhoorning van de huid. De peeling kan worden uitgevoerd op een onderdeel van een lichaamsbehandeling, zoals de handen, gezicht of decolleté, of bij een volledige lichaamsbehandeling. Voor een dermatologische of cosmetische behandeling van de huid is een peeling ook aanbevolen. Goede scrubcrèmes zijn meestal in schoonheidssalons of spavestigingen te verkrijgen. Zij gebruiken hoogwaardige producten. Of laat je adviseren bij een apotheek, drogisterij of warenhuis.
Hoe breng je de peeling aan?

Aan het begin van de peeling is de plek die behandeld moet worden grondig gereinigd. Daarna wordt de scrub met een licht masserende druk op het lichaam aangebracht. De scrubcrème bevat kleine bolvormige deeltjes, zoals abrikoos- of perzikpitten, die dode huidcellen verwijdert. Dan spoel je de peeling af met een washandje of onder de douche. Voor een blijvend effect, is het raadzaam om de scrub een keer per week te herhalen.

. <a href="http://www.2minutes2book.nl/">Wellness Hotelarrangement</a> includes additional information concerning how to recognize this view.2minutes2book